Pete Sportske igre mladih posjetit će 28 bh. gradova

Najveće besplatno takmičenje za dječake i djevojčice

Pete Sportske igre mladih posjetit će 28 bh. gradova

25.06.2015 - 12:17
Ostali sportovi

Priča koja već pet godina uljepšava ljetni raspust i ove godine za nestrpljive mališane pripremila je puno iznenađenja, pa ne čudi što je slogan ove zanimljive manifestacije postao uzrečica sa sportskih terena – “Igre su zakon!”

Prijave za najljepšu sportsku priču, BH Telecom Sportske igre mladih, izazvale su veliko interesovanje kod djevojčica i dječaka širom Bosne i Hercegovine. Iako je ostalo još samo dva dana do početka takmičenja, mališani ne odustaju sa prijavama. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranice igremladih.ba 

Kao uvertira Igara održani su “SIM dani radosti” u Goraždu gdje su se mališani zabavili u igri “Između dvije vatre”. Oni najvatreniji su osvojili neka od prva tri mjesta i nagrađeni su medaljama. Mališani iz ekipe “Zmajevi goraždanski” osvojili su prvo mjesto, a desetogodišnji Adin Agović iz ekipe “Strijelci” je priznao da s nestpljenem očekuje početak Igara: “Bilo nam je super takmičiti se. Ovo je treći put da učestvujem i jedva čekam da Igre počnu.”

Takmičenje “Između dvije vatre” dio je projekta “Fer igra za fer djetinjstvo”, koji Igre provode u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a. Cilj projekta je promovirati fer plej, prijateljstvo, solidarnost i  toleranciju.

Prvi grad domaćin Igara i ovog ljeta je Konjic u koji vesela “SIM ekipa” putuje 26. juna, nakon čega Igre nastavljaju uveseljavati mališane u 28 bh. gradova.

Izvor: 
Redakcija / BNN.BA