Podignuta optužnica protiv Luke Modrića

As Real Madrida suočen sa petogodišnjom kaznom zatvora

Podignuta optužnica protiv Luke Modrića

02.03.2018 - 15:09
Fudbal

As Real Madrida i hrvatske reprezentacije Luka Modrić optužen je u Hrvatskoj zbog lažnog iskaza na suđenju jednom od najutjecajnijih ljudi hrvatskog fudbala - Zdravku Mamiću. Modriću prijeti pet godina zatvora.

"Modrić se tereti da je 13. jula 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se reguliše podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen. Modrić se tereti i da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu", objavilo je danas Državno odvjetništvo .

Mamiću se u Osijeku sudi zajedno s njegovim bratom Zoranom, bivšem direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom zbog optužbi da su Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni budžet za najmanje 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza.

Izvor: 
BNN.BA