Policijski timovi rade u punom kapacitetu

Policija spremna za meč BiH - Izrael

Policijski timovi rade u punom kapacitetu

09.06.2015 - 18:07
Fudbal

Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja će biti odigrana na stadionu Bilino polje u petak 12. juna u Zenici, održao je prošireni sastanak na kojem su analizirane dosadašnje aktivnosti za obezbjeđenje ovog susreta.

Pored članova Štaba, sastanku su prisustvovali predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, komandiri jedinica policije za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, Specijalne policijske jedinice i Operativne jedinice za podršku i intervenciju Federalne uprave policije. 

Policijski komesar Semir Šut se zahvalio kolegama iz drugih policijskih agencija na nesebičnoj podršci u ljudstvu, materijalno-tehničkim sredstvima i opremi, kao i pomoći koju njihove agencije pružaju Upravi policije MUP-a ZDK na obezbjeđenju ove značajne međunarodne utakmice, koja zahtijeva maksimalan angažman svih raspoloživih snaga i predstavlja svojevrsan izazov za policiju ZDK. 

- Na obezbjeđenju nastupajuće utakmice iskoristiti ćemo sva stečena znanja, iskustva i procedure, koje zahtijevaju detaljno i ozbiljno planiranje svakog detalja po svim segmentima postupanja i djelovanja policijskih službenika - istakao je Šut. 

On je izrazio uvjerenje da će ova utakmica, cijeneći dosadašnja iskustva, biti obezbjeđena na najbolji mogući način i da će se postupanje svih angažovanih pripadnika policije temeljiti prvenstveno na izuzetnoj saradnji i dobroj koordinaciji. 

Učesnici sastanka su informirano o osnovnim tačkama Plana obezbjeđenja, s akcentom na obaveze svih nosilaca zadataka i njihovim konkretnim zaduženjima. 

U drugom dijelu planiranih aktivnosti, komesar Šut je u prostorijama Uprave policije MUP-a ZDK održao sastanak s predstavnicima bezbjednosnih službi iz Izraela, kojom prilikom ih je detaljno informirao o svim segmentima obezbjeđenja reprezentacije Izraela. 

Predstavnici strane delegacije su ocijenili da je prezentirani "Plan obezbjeđenja" urađen izuzetno kvalitetno sa visokim profesionalnim i ozbiljnim pristupom.

Izvor: 
Fena