Pozivam fudbalske Zmajeve da nas večeras bodre!

Seektor rukomente reprezentacije BiH Dragan Marković

Pozivam fudbalske Zmajeve da nas večeras bodre!

11.06.2015 - 08:32
Rukomet

Selekcije Bosne i Hercegovine i Bjelorusije spremne su za večerašnji duel koji će odlučiti putnika na evropsko prvenstvo za rukometaše 2016. u Poljskoj.

Radi se o susretu dvije reprezentacije koji su bile učesnice posljednjeg Svjetskog prvenstva. Selektor BiH Dragan Marković je postao malo raspoloženiji pred ovaj meč, jer se najavljuje povratak Ivana Karačića i Koste Savića, a siguran je i nastup Marka Tarabochia, koji je dobio bh. pasoš. 

- Nakon svih ovih problema malo mi je srcu lakše kada imam dobre vijesti. Mi smo ovih dana uradili puno, jer vidi se da su igrači umorni zbog kraja prvenstava, vjerujem da su i Bjelorusi isto tako, i očekujem da će biti večeras teška utakmica. Radujem se ovoj utakmici, osjećam se kao pred Island tako da jedva iščekujem susret - rekao je za Fenu selektor Marković. 

Atmosfera u Zenici je izuzetna, gradska Arena je dobila drugačiji izgled, i većina igrača se nada da će se nastaviti pripremati i igrati u ovakvim uslovima. Za sada postoji samo mala bojazan da li će se dvorana sa 6.100 mjesta popuniti. 

- Biću sretan ako vidim navijače koji će bodriti nas i fudbalsku reprezentaciju dan kasnije. Pozvali smo fudbalske Zmajeve da, ako imaju termina, dođa na našu utakmicu i biće nam drago da ih vidimo na tribinama, da se zajedno radujemo, da napravimo praznik sporta. Naravno pozivam i sve ljubitelje sporta da dođu, jer nam ovaj susret izuzetno važan - istakao je Marković. 

Izvor: 
Fena