Premijer Tk primio košarkaša Čerkezovića

BiH

Premijer Tk primio košarkaša Čerkezovića

20.08.2015 - 12:47
Košarka

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Izet Jagodić primili su danas Emira Čerkezovića, člana kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je osvojio prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.


Čestitavši mladom i perspektivnom sportisti na uspjehu, premijer Gutić je istaknuo da se nada da će nakon uspjeha mladih košarkaša svi nivoi vlasti početi više ulagati u sport i mlade sportiste. 

- Vlada Tuzlanskog kantona u ovoj je godini, i pored teške novčane situacije, za sport planirala izdvojiti 400 hiljada KM a nadamo se da ćemo pronaći mogućnosti da više pomognemo i marginaliziranoj kulturi - rekao je premijer Gutić. 

Resorni ministar Jagodić pohvalio je 16-godišnjeg košarkaša te rekao kako se nada da će uspjesi biti ponovljeni i u obrazovnom procesu koji je pred Čerkezovićem. 

Premijer Gutić je ovom prilikom Emiru Čerkezoviću uručio poklon -ručni sat i najavio da će mu narednim danima, odlukom Vlade biti uručena i novčana nagrada, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.
 

Izvor: 
Fena