Reprezentacija BiH u košarci u kolicima počela pripreme za nastup na EP

Rukovodstvo reprezentacije uspjelo osigurati uslove za pripreme i nastup u Portugalu

Reprezentacija BiH u košarci u kolicima počela pripreme za nastup na EP

29.06.2015 - 11:27
Košarka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima okupila su Sarajevu gdje će obaviti pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu C-divizije od 5. do 12. jula u Lisabonu.

I pored izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi Savez košarke u kolicima, koja je rezultirala i ispadanjem bh. ekipe u C-diviziju, rukovodstvo reprezentacije uspjelo je osigurati uslove za pripreme i nastup u Portugalu.

- I pored nedostatka sistemske podrške uspjeli smo osigurati značajna sredstva kako bi ponovo pokrenuli reprezentativnu košarku u kolicima. Ovo je novi početak, apsulutni smo favoriti u Portugalu, i nadam se da ćemo na terenu to i pokazati, te da će u budućnosti sve strukture u BiH prepoznati naše napore i pomoći nam da se vratimo u sami vrh evropske košarke u kolicima u koji objektivno pripadamo - rekao je direktor reprezentacije Alaga Pašić.

Selektor Sabahudin Keč ističe da ekipa trenira dva puta dnevno u dvorani "Ramiz Salčini", te da će spremno dočekati prvenstvo.

- Radimo izuzetno naporno. Svi igrači vrijedno rade i na sreću nemamo problema sa povredama, tako imamo razloga za optimizam pred nastup u Portugalu - kazao je Keč.

Na evropskom Prvenstvu C-divizije će osim bh. reprezentacije nastupiti ekipe Srbije, Irske, Grčke, Finske i domaćin Portugal, koji će 6. jula na otvaranju biti naš prvi protivnik.

Na spisku selektora Keča nalazi se 11 igrača - Fadil Velibašić (KIK Sana), Elvir Modronja (KIK Sana), Nihad Majstorić (3K Sarajevo), Mufid Čejvan (3K Sarajevo), Elvir Purić (3K Sarajevo), Igor Ignjatović (KKI Vrbas Banja Luka), Sabahudin Šušnjar (KIK Una Sana), Alaga Pašić (KIK Una Sana) Ramo Rekanović (KIK Una Sana), Adnan Šečić (KIK Una Sana), Edis Imširović (KIK Zmja Gradačac) i trener Novo Trifunović.

Izvor: 
fena