Reprezentacija BiH večeras protiv Crne Gore: Oproštaj Ibiševića, Spahića i Misimovića

Bilino Polje

Reprezentacija BiH večeras protiv Crne Gore: Oproštaj Ibiševića, Spahića i Misimovića

28.05.2018 - 11:11
Fudbal

Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras će odigrati prijateljski meč protiv selekcije Crne Gore, a na toj utakmici od dresa reprezentacije oprostit će se nekadašnji reprezentativci Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović. Selektor BiH Robert Prosinečki istakao je da će selekcija BiH pristupiti meču maksimalno ozbiljno.

- Sigurno je da će biti emocija i biće teško, ali želimo probati neke stvari i odigrati dobar meč. Svi igrači su spremni, svi treniraju i želim da se pokažemo u najboljem svjetlu - rekao je Prosinečki.

Nada se velikom broju gledaoca na stadionu Bilino Polje jer su tri igrača koja se opraštaju mnogo dala selekciji BiH i zaslužuju lijep ispračaj. 

Emir Spahić se osvrno na ispadanje Čelika iz premijer lige BiH i naglasio da mu je zbog toga mnogo žao jer iz Zenice nosi lijepa sjećanja i smatra da ovaj grad zaslužuje stabilnog premijerligaša.

Zahvalio je svima koji su ga podržavali u teškim vremenima i izvinio se svima koje je uznemirio.

- Čuvajte naše momke i podržite ih u dobrim i lošim vremenima - rekao je Spahić.

Zvjezdan Misimović je rekao da se ne vidi u trenerskim vodama i da još nije siguran čime će se baviti nakon fudbalske karijere. Prisjetio se lijepih, ali i tužnih dana u dresu reprezentacije. 

- Oproštaj će sigurno biti specijalan, ali ne vjerujem da će biti specijalnih emocija - naglasio je Misimović.

Vedad Ibišević je još aktivan igrač i teže će mu pasti oproštaj od reprezentacije. 

- Pripremio sam se za taj dan i neće mi biti lako, ali nadam se da neće biti previše emocija. Uvijek ću se sjećati gola u Kaunasu koji mi je najdraži u dresu BiH - zaključio je Ibišević.

Izvor: 
BNN.BA