Reprezentativci očekuju pobjedu protiv Izraela

Pripreme nogometne A-reprezentacije BiH

Reprezentativci očekuju pobjedu protiv Izraela

09.06.2015 - 12:51
Fudbal

Pripreme nogometne A-reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacioni susret s Izraelom u Zenici nastavljene su jutarnjim treningom na kojem su podršku, pored većeg broja predstavnika medija, reprezentativcima dali i članovi bh. nogometne reprezentacije osoba sa dijabetisom.

Igrački kadar je snažniji za Semira Štilića i Stojana Vranješa koji su se priključili pripremama reprezentacije.

Trener -asistent Igor Janković prije treninga kazao je da je svaka naredna utakmica za bh. tim "finalna".

-  Nemamo pravo na grešku i najbolje bi bilo kada bismo postigli gol u ranoj fazi utakmice što bi nam olakšalo stvari, ali bitno je da pobijedimo bilo kako. Izrael je dobra ekipa, dugo su zajedno i koriste svaku priliku da ugroze protivnika. Moramo uspostaviti našu igru i neće biti problema - izjavio je Janković.

Reprezentativac Anel Hadžić kazao je da ekipu očekuje najbitnija utakmica. 

- Dobro se spremamo u odličnoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da pobijedimo. Nakon teškog poraza u Izraelu želimo da se osvetimo i moramo dati svoj maksimum - rekao je Hadžić. 

Edin Cocalić je dugo igrao u izraelskom prvenstvu i zna od koga prijeti najveća opasnost.

- Očekujem da pobijedimo jer nam bilo koji drugi rezultat ne odgovara. Izrael ima dobrih igrača poput Zahavija, Damarija i Ben Haima. Brzi su i nezgodni za čuvanje. Ipak, Izrael nema igrače kvalitetne poput naših i sve će zavisiti od nas. Trebamo što više da ih pritisnemo od samog početka. Prošla utakmica sa njima nije realan odraz snaga, sada smo u boljoj situaciji i mislim da ćemo pobijediti - kazao je Cocalić. 

Haris Medunjanin izjavio je da se igra našeg tima iz prvog susreta s Izraelom, u kojem smo poraženi sa 0:3, ne smije ponoviti.

- Sada ćemo biti kompletniji i biće sve bolje po nas. Na našem terenu je teško svima igrati i očekujem da pobijedimo. Bolja smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu - rekao je Medunjanin. 

Susret BiH - Izrael igra se 12. juna na stadionu BIlino polje u Zenici s počekom u 20.45 sati.

Izvor: 
Fena