Sarajevo i Istočno Sarajevo ostaju bez organizacije EYOF-a

Zbog neadekvatne organizacije

Sarajevo i Istočno Sarajevo ostaju bez organizacije EYOF-a

02.07.2015 - 12:52
Ostali sportovi

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovije potvrdio je da je Izvršni odbor Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) na svojoj posljednjoj sjednici razmatrao trenutnu situaciju u vezi organizacije EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017.

- Do ovog trenutka nismo dobili odluku da je EYOF 2017. otkazan. Na osnovu pristiglih izvještaja eksperata EOC-a, koji su detaljno analizirani, a uvažavajući činjenicu da je do početka manifestacije ostalo malo vremena za adekvatnu organizaciju, Izvršni odbor EOC-a je donio Odluku da će nakon 20. jula 2015. poduzeti određene mjere. Poduzete mjere mogu ići u dva prvaca, a to je da se organizacija EYOF-a 2017. oduzima gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo ili da se ostavi mogućnost da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pošalje molbu Vladi Republike Turske i gradu Erzurmu, koji je domaćin EYOF-a 2019., da zamjene termine organizacije - navodi se u saopćenju Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Ovom zamjenom bi gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo dobili dodatne dvije godine za kvalitetnu organizaciju EYOF-a, koja bi se morala konkretno, a ne deklarativno, podržati i bili bi organizatori EYOF-a 2019., saopćeno je iz OKBiH.

Izvor: 
Fena
Tagovi: