Sarajevske gimnastičarke uspješno otvorile novu takmičarsku sezonu

Međunarodni memorijalni turnir

Sarajevske gimnastičarke uspješno otvorile novu takmičarsku sezonu

29.03.2017 - 12:57
Ostali sportovi

Mlade članice sarajevske Bosne ostvarile su izvanredne rezultate na Prvom međunarodnog memorijalnom turniru u sportskoj gimnastici "Marija Vujnović" u Splitu. 

U konkurenciji više od 200 takmičara iz 15 klubova iz Hrvatske i BiH, sarajevske gimastičarke ekipno su osvojile zlato u višeboju u kadetskoj konkurenciji, dok su mlađe juniorke također u višeboju izborile bronzano odličje. U pojedinačnoj konkurenciji, mlađa juniorka  Rua Melek Kadribašić osvojila je treće mjesto u konkurenciji 32 takmičarke.

Za kadetsku ekipu GK Bosna nastupile su Atika Holjan, Sara Tataragić, Ajna Jamaković i Šad Haja Kadribaš, a za mlađe juniorke Emina Ćirković, Renea Karlović, Rua Melek Kadribašić i Sajra Čuljević

U pojedinačnoj konkurenciji zapažene rezultate  ostvarile su kadetkinje Atika Holjan, koja je zauzela  6. mjesto, Ajna Jamaković (7.), Šad Haja Kadribaš (8.) i Sara Tataragić (9. mjesto), te  mlađe juniorke Sajra Čuljević (5.),  Renea Karlović (7.) i Emina Ćirković (19. mjesto). Kod juniorki Merjem Čuljević je u konkurenciji 29 takmičarki osvojila odlično 12. mjesto.

Na početku takmičarske sezone treneri i uprava Gimnastičkog kluba Bosna su zadovoljni ostvarenim rezultatima. 

- Moramo naglasiti da je ovo prvi nastup naših djevojčica u novom programu i kategoriji. Želimo im čestitati jer su nakon samo dva mjeseca vježbanja novih vježbi i elemenata uspjele ostvariti ovako dobre rezultate i naš grad i našu državu predstaviti u najboljem svjetlu - kazao je trener GK Bosna Mersad Čuljević.

Izvor: 
BNN.BA