'Schumachera više ne posjećuju ni njegovi najbliži prijatelji'

Teško stanje

'Schumachera više ne posjećuju ni njegovi najbliži prijatelji'

02.11.2015 - 07:28
Formula 1

'Svi znaju da Michael trenutno vegetira, da je izgubio puno mišićne mase i da je vrlo mršav.'

Prošlo je već skoro dvije godine od teške skijaške nesreće slavnog Michaela Schumachera, a čini se da je stanje poprilično loše i gotovo nepromijenjeno, piše GP1.hr. Sedmerostruki svjetski prvak je trenutno na kućnom liječenju i sedmični troškovi navodno prelaze 150 hiljada dolara. U zadnjih nekoliko mjeseci se u medijima pojavilo nekoliko suludih informacija i teorija o Schumacherovom zdravstvenom stanju, pa se porodica odlučila na stopostotnu privatnost.

Na tom je tragu i slavni brazilski F1 novinar Reginaldo Leme koji tvrdi kako je 46-godišnji Nijemac u potpunosti izoliran od svakog doticaja medija, slavnih osoba, pa čak i prijatelja.

- Porodica stopirala pristup i curenje bilo kakvih informacija, pogotovo medijima. Schumachera više ne posjećuju ni njegovinajbliži prijatelji. I Felipe Massa već odavno nije bio tamo. On razumije da porodici treba vremena za sebe.

Mediji nasilnim putem pokušavaju doći do bilo kakvih vijesti i često pribjegavaju nevjerojatnim izmišljotinama, pa je Michaelova porodica prisiljena sudskim putem tražiti pravdu i zasluženi mir. 
- Svi znaju da Michael trenutno vegetira, da je izgubio puno mišićne mase i da je vrlo mršav. No, u njemačkim novinama je izašla informacija da je težak tek 45 kilograma, zbog čega je porodica poludjela i tužili su novinsku agenciju - kaže Brazilac i dodaje:

- Sumnjam da je ta informacija došla iz užeg porodičnog kruga i njihovo je pravo da Michaela zaštite.

Izvor: 
vecernji.hr