Selektor fudbalske reprezentacije Nigerije zabranio igračima druženje s Ruskinjama

Ususret Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Selektor fudbalske reprezentacije Nigerije zabranio igračima druženje s Ruskinjama

28.05.2018 - 15:16
Fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Nigerije postavio je svojim fudbalerima vrlo stroga pravila koja moraju poštovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Naime, Gernot Ror je izjavio da fudbalerima neće dozvoliti "druženje" sa lokalnim djevojkama, ali da njihove supruge i članovi porodica mogu da ih posjete.

"Igračima mogu da dođu supruge i porodice da ih posjete. Svaki igrač imat će svoju sobu, tako da porodica može da ga posjeti u danima kada nemamo treninge ili uoči utakmica. Međutim, neću im dozvoliti da im dolaze Ruskinje. Samo kapiten Majk, čija je djevojka Ruskinja, može sa njom da dođe", poručio je Ror.

Nigerijski fudbaleri nisu jedini koji su dobili upute kako da se ponašaju prema Ruskinjama tokom Svjetskog prvenstva. Argentinci su prethodno dobili čitav priručnik, iako je on imao mnogo manje zabrana i bio je detaljniji u odnosu na Rorova striktna uputstva.

Argentinska fudbalska asocijacija (AFA) podijelila je pamflete o "ruskom jeziku i kulturi" koji su uključivali priručnik pod nazivom "Šta učiniti kako biste imali šansu kod djevojaka iz Rusije". 

Prema navodima argentinskih novinara, priručnici su u međuvremenu vraćeni, a kontroverzne stranice su izbačene.

Ukupno 64 utakmice Svjetskog prvenstva bit će odigrane od 14. juna do 15. jula u 11 ruskih gradova.

Izvor: 
BNN.BA