Skandal na Svjetskom prvenstvu u Londonu: 30 atletičara zaraženo želučanim virusom

Atletičari se zarazili u hotelu "Tower"

Skandal na Svjetskom prvenstvu u Londonu: 30 atletičara zaraženo želučanim virusom

09.08.2017 - 10:31
Ostali sportovi

Ukupno 30 osoba, atletičara i članova reprezentacija, zaraženo je stomačnim virusom (gastroenteritisom uzrokovanim norovirusom koji izaziva proljev i povraćanje) u jednom londonskom hotelu gde su smješteni atletičari tokom Svjetskog prvenstva u atletici.

Zavod za javno zdravlje Engleske saopćio je da su do sada dva slučaja potvrđena kao trovanje hranom. Agencija AP javila je da devetoro od ukupno 30 zaraženih i dalje ima tegobe.

Sprinter iz Bocvane Isaac Makwala odustao je od današnjeg finala trke na 400 metara, pošto je povraćao, iako je na svom Facebook profilu napisao da je "spreman da trči".

Makvala se prvo požalio da se otrovao hranom, a nakon njega su se oglasili organizatori prvenstva i objavili kako su iste probleme imali brojne sudije, od kojih mnogi spavaju i hrane se u službenom hotelu Svjetskog prvenstva.

U hotelu "Tower" u kojem je došlo do epidemije, smještene su i reprezentacije Njemačke, Kanade i Irske čiji je atletičar Tomas Bar zbog trovanja takođe morao da odustane od učešća na prvenstvu svijeta.

Izvor: 
BNN.BA