Skokovi sa Bentbaše oduševili građane Sarajeva

Održani međunarodni skokovi u vodu u Sarajevu

Skokovi sa Bentbaše oduševili građane Sarajeva

27.08.2016 - 22:08
Ostali sportovi

Drugi međunarodni skokovi u vodu ''Sarajevo Bentbaša 2016" održani su danas u glavnom gradu BiH, na rijeci Miljacki. 

Umijeće u skokovima sa 16 metara visoke skakaonice i ove godine su pokazali nabolji skakači u regionu. Pozivu organizatora odazvalo se 20 skakača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao Feni član Udruženja "Postani i ostani fit PRO-FIT" Sarajevo i organizator skokova Dino Bajrić, takmičari iz Slovenije se ove godine nisu odazvali, ali svi ostali aspekti takmičenja, s akcentom na sigurnost, su na zadovoljavajućem nivou.

- O sigurnosti takmičara brinu pripadnici Federalne uprave civilne zaštite u saradnji sa pripadnicima Sportsko rekreativnog kluba ''Neratva'' iz Konjica. Nama u organizaciji je najbitnije da sigurnosni aspekt takmičenja bude na najvišem mogućem nivou.  Naš dugoročni cilj je da ovo takmičenje preraste u tradiciju koja će dodatno obogatiti turističku ponudu glavnog grada BiH - rekao je Bajrić. 

To su takmičari koji su ostvarili najbolje rezultate tokom kompletne sezone skokova u vodu, od početka juna sve do završene skakaone u Sarajevu, dodao je Bajrić.

Grad Sarajevo se na prošlogodišnjoj manifestaciji predstavio kao nova destinacija za ovaj vid ekstremnih sportova, te izazvao pozitivne reakcije građana i medija širom države. 

Izvor: 
BNN.BA/Fena