Srbija porazila Njemačku

Rezultati EP u košarci

Srbija porazila Njemačku

06.09.2015 - 19:01
Košarka

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Njemačke u drugom kolu Evropskog prvenstva u okviru B-grupe.

Pobjedu je Srbiji donio Nemanja Bjelica koji je u zadnjoj sekundi utakmice pogodio pobjedničku trojku. Srbija, koja je u prvom meču savladala Španiju, u Berlinu je dosta teško slomila otpor domaćeg tima. Srbijanci su pogodili samo četiri trojke iz 30 pokušaja, ali ključnu je pogodio Bjelica i donio svom timu drugu pobjedu u grupi. 

Bjelica je bio najefikasniji igrač Srbije s 12 poena, dok su za Njemačku po 15 postigli Dirk Nowitzki i Tibor Pleiss. Makedonija, koje u prvom meču grupe C u Zagrebu nije imala nikakve šanse protiv Grčke, danas je uspjela savladati Holandiju. Makedonci su u tom meču imali stavari pod kontrolom i bez većih problema došli do prve pobjede. 

Najbolji strijelac makedonske selekcije bio je Vladimir Ilievski s 14 poena, dok su po 13 dodali Aleksandar Kostovski i Bojan Trajkovski. U Holandiji se istaknuo Nicolas de Jong s 19 poena. Za iznenađenje u grupi A, u kojoj nastupa i selekcija BiH koja večeras igra protiv domaćina Francuske, pobrinuli su se Poljaci, koji su savladali Rusiju s 82:79. 

Adam Waczynski je s 23 poena bio najbolji strijelac poljske ekipe, dok se u timu Rusije istaknuo Andrej Zubkov s 21. U Rigi su u okviru grupe D Belgijanci pobijedili Estonce s 84:55.

Izvor: 
Fena