Stojan i Ognjen Vranješ na spisku nogomtene reprezentacije BiH

Spisak selektora nogomtene reprezentacije

Stojan i Ognjen Vranješ na spisku nogomtene reprezentacije BiH

06.10.2015 - 14:26
Fudbal

Na spisku selektora nogomtene reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića našli su se i dva brata Stojan i Ognjen Vranješ, koji vrijedno rade i nadaju se uspjehu u predstojećim kvalifikacionim susretima protiv Velsa i Kipra, saopšetno je iz Nogometnog saveza BiH.

Stariji brat Stojan je ponosan što je sa bratom u reprezentaciji.

-Već drugi put smo zajedno na okupljanju. Velika je čast dobiti uopšte poziv u reprezentaciju, a biti sa bratom tu je posebna privilegija i zadovoljstvo. Prelijepo iskustvo koje ostaje za čitav život i ponosan sam što smo obojica reprezentativci - kazao je Stojan Vrenješ. 

O odnosu izvan terena Stojan Vranješ kaže: 

-Stariji sam i postoji respekt sa njegove strane, u pozitivnom smislu naravno. Veoma smo vezani i imamo jedan zdrav i dobar odnos. 

Stariji Vranješ je prokomentarisao i šanse našeg tima u meču sa Velsom. 

-Predstoji nam teška utakmica jer igramo pod imperativom pobjede, ali smatram da smo spremni da pred svojim navijačima ostvarimo uspjeh. Očekujem da pobijedimo.

Zadovoljan je i igrama u klubu.

-U posljednjim danima prelaznog roka potpisao sam za Legiju i zadovoljan sam novim klubom. Odmah sam se ustalio u ekipi. Još se navikavam na novi grad. Klub je najveći u Poljskoj i odlično je organizovan. Čast mi je što član Legije.

Mlađi Ognjen, član turskog  Gaziantepspora,  ne krije zadovoljstvo što je zajedno sa bratom dio "A" reprezentacije.  

-To ne može riječima da se opiše jer se radi o zaista posebnom osjećaju. Tri godine smo igrali zajedno i u banjalučkom Borcu. Dijelili teren, sobu, provodili vrijeme zajedno. To što smo dio reprezentacije je veliko priznanje i za nas, ali i našu porodicu.

U predstojećem susretu s Velsom Ognjen ističe da bh. tim ima samo jedan cilj, a to je pobjeda, te da će igrati dati maksimum da je ostvare. 

Izvor: 
Fena