Susretom protiv Poljske reprezentacija BiH danas počinje nastup na Eurobasketu

39. Evropsko seniorsko košarkaško prvenstvo

Susretom protiv Poljske reprezentacija BiH danas počinje nastup na Eurobasketu

05.09.2015 - 10:39
Košarka

Evropsko seniorsko košarkaško prvenstvo, 39. počinje danas u četiri evropske zemlje - Francuskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj i Latviji.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u grupi A u francuskom Montpellieru, zajedno s nacionalnim timovima Rusije, Francuske, Finske, Poljske i Izraela, a prvi meč igrat će danas protiv Poljaka. 

BiH će na smotri najboljih reprezentacija Evrope nastupiti bez NBA igrača Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, a pravo nastupa je zbog promjene državljanstva izgubio i bek Bayerna iz Münchena Nihad Đedović.

Četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe će ostvariti plasman u narednu fazu takmičenja, a u borbi za četvrtfinale će se ukrstiti ekipe iz A i B grupe.

Reprezentacija BiH drugi meč će igrati 6. septembra u 21 sat protiv domaćina Francuske, a meč trećeg kola protiv Izraela je na rasporedu dan kasnije od 17.30 sati.

Slijedi dan pauze a zatim 9. septembra utakmica protiv Finske od 15 sati. U zadnjem kolu grupne faze BiH će 10. septembra odmjeriti snage sa selekcijom Rusije. 
 

Izvor: 
Fena
Tagovi: