Sve spremno za Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Očekuje se sportsko-zabavni spektakl

Sve spremno za Red Bull Cliff Diving u Mostaru

14.09.2017 - 10:12
Ostali sportovi

Pripreme za takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva privode se kraju. U petak i subotu, 15. i 16. septembra na Starom mostu u Mostaru očekuje se pravi sportsko-zabavni spektakl.

I ove godine očekuje se spoj vrhunskog skakačkog umijeća i tradicije na čuvenom Starom mostu koji se graciozno izdiže iznad smaragdne Neretve.

Osim muškaraca skakat će i žene, drugi put zaredom na ovom takmičenju.

Skokovi sa mostarskog mosta datiraju četiri i pol stoljeća u prošlost, a najbolji svjetski skakači će po treći put demonstrirati svoje vještine pred zahtjevnom mostarskom publikom.

Prvo takmičenje u gradu na Neretvi održano je u augustu 2015. godine, a već u septembru naredne godine organizovano je i drugo nadmetanje i poprvi put su se takmičile i žene.

U danima održavanja takmičenja, atmosferu u mostarskom Starom gradu održavat će bogat program popratnih dešavanja: od mnogobrojnih svirki bendova iz Mostar Rock škole, preko DJ setova do nastupa poznatih imena bh. hip hop scene - Frenkieja i Helem Nejse.  

U saradnji s Željeznicama FBiH, organizatori su se potrudili da osiguraju posebnu dodatnu vožnju talgo vozom koji će u subotu 16. septembra zainteresovane gledaoce iz Sarajeva voziti u Mostar, te ih nakon takmičenja vratiti u Sarajevo.

Izvor: 
BNN.BA