Sve spremno za utakmicu protiv Izraela

Reprezentacija BiH od sutra u Zenici

Sve spremno za utakmicu protiv Izraela

07.06.2015 - 16:48
Fudbal

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dvodnevne pauze u ponedjeljak nastavlja pripreme u Zenici.

Nogometaši BiH okupili su se u srijedu u Sarajevu gdje su do petka obavili pet treninga, dok su u subotu i nedjelju dobili slobodne dane. Pripreme nastavljaju u Zenici, u Trening kampu Nogometnog saveza BiH.

Otkako su počele pripreme za utakmicu s Izraelom stručni štab kroz različite programe vježbi nastoji da ujednači nivo spremnosti reprezentativaca. 

- Neki igrači su ranije završili sezonu a neki kasnije pa su na pripreme stigli i sa različitom formom. Naš zadatak je prevashodno da u ovih prvih nekoliko dana pokušamo napraviti takve treninge koji će podići i donekle ujednačiti nivo njihove spremnosti. Ono što je najvažnije jeste da nemamo povrijeđenih igrača i da u ovom periodu možemo provesti naše zamisli a to je generalno rad na fizičkoj i tehničkoj pripremi - kazao je pomoćnik selektora Stephane Gilli.

- Od ponedjeljka počinjemo s video analizom i prezentacijom protivnika, ali mnogo detaljnije. Praktično o Izraelu razmišljamo već tri mjeseca i sada je na redu otkrivanje svake sitnice ili detalja koji može donijeti prevagu u toj utakmici - dodao je. 

Nogometaši BiH u Zenici će obaviti sedam treninga, posljednja dva u srijedu i četvrtak na "Bilinom polju" u terminu igranja utakmice. 

Susret protiv Izraela na rasporedu je u petak u 20 sati i 45 minuta.

Izvor: 
Fena