Tomić: Nadamo se finalu, a tada je sve moguće

Trener rukometašica tuzlanskog Jedinstva

Tomić: Nadamo se finalu, a tada je sve moguće

19.05.2016 - 18:05
Fudbal

Trener rukometašica tuzlanskog Jedinstva Zvjezdan Tomić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli da je predstojeći završni turnir Kupa BiH prilika da njegova ekipa u vrlo uspješnoj sezoni napravi korak više.

"Kao ekipa koja se vratila u Premijer ligu završili smo kao viceprvaci. Za mnoge je to iznenađenje, ali ne i za nas koji znamo kako se i šta radilo i kakvu ekipu imamo. Ne mislimo na tome stati. U Kupu nam je cilj ući u finale. Znamo da susret s Bihaćem neće biti lagan, ali u ligi smo ih oba puta pobijedili i vjerujem da možemo i treći put. U finalu, ma ko bude protivnik, sve je moguće", izjavio je trener Tomić.

Njegov pomoćnik Zvjezdan Karadžin, zadužen za rad s golmanima, dosadašnje rezultate objašnjava velikim entuzijazmom koji vlada u rukovodstvu kluba, među igračicama i trenerima.

"Neshvatljivo je da ekipa s gotovo nikakvom pomoći gradske vlasti postiže ovakve rezultate. Ako uđemo u finale Kupa, a nadam se da hoćemo, izgorjet ćemo da ga osvojimo i potvrdimo da smo najuspješniji tuzlanski sportski kolektiv ove sezone", kaže Karadžin.

Direktor Jedinstva Elmir Grabčanović najavio je nakon završetka sezone odlazak sa sadašnje dužnosti. Razočaran je činjenicom da od Grada još nisu dobili ni marke pomoći.

"Nismo politički miljenici Gradske uprave pa stoga imamo samo tri termina za treninge u Mejdanu sedmično, a neki klubovi imaju dva puta dnevno. Dok pojedini klubovi odlaze na utakmice dan ranije, spavaju i jedu u hotelima, naše djevojke na utakmice odlaze s bocom vode i sendvičem. Dođe mi da plačem kad govorim o tome koliko puta smo pokucali na vrata javnih preduzeća, a nismo dobili ni 50 maraka", naglasio je Grabčanović, koji je unatoč svemu optimist.

Dodao je da svom nasljedniku želi ostaviti klub koji je osvojio Kup BiH.

"Dugo Jedinstvo nije bilo ovako visoko rangirano u bh. rukometu. Nakon titule viceprvakinja, želimo načiniti nešto više. Naši rezultati su posljedica rada i velikog truda, a kruna svega bilo bi osvajanje trofeja Kupa BiH", izjavila je kapiten Jedinstva Nermina Kušmić-Jogunčić.

Tuzlanke u polufinalu završnog turnira igraju s ekipom Bihaća, u subotu od 16.30, dok u drugoj utakmici od 19 sati igraju Grude Autoherc i Izviđač.

Izvor: 
Fena