Tuzlanka Vanessa Tinjić prva Bh. gimnastičarka na Svjetskom prvenstvu

Historijski događaj

Tuzlanka Vanessa Tinjić prva Bh. gimnastičarka na Svjetskom prvenstvu

07.09.2015 - 13:51
Ostali sportovi

Tuzlanska gimnastičarka Vanessa Tinjić ide na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Štutgartu. Ovo je prvo učešče BiH na jednom velikom gimnastičkom takmičenju i samim time historijski događaj kako za tuzlansku, tako i bh. gimnastiku.

Odlazak Vanesse Tinjić na Svjetsko prvenstvo podržao je Grad Tuzla. 

- Grad Tuzla, cijeneći napore mladih u postizanju uspjeha u obrazovanju, nauci, kulturi, pa tako i u sportu, u zavisnosti od novčanih mogućnosti uvijek je izlazio ususret i pomagao kako klubovima tako i pojedincima, članovima tih klubova i udruženja - izjavio je za Fenu gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović.
Navodi da se iz budžeta Grada za sport izdvaja oko tri posto sredstava, što je neuporedivo više od bilo kojeg drugog nivoa vlasti. Također, Grad Tuzla, izdvaja značajna sredstva za podršku sportistima, odnosno razvoju sporta u Tuzli.

- Grad Tuzla je pružio i novčanu pomoć (1.000 KM) za odlazak tuzlanke Vanesse Tinjić na Svjetsko prvenstvo u gimnastici, koje će biti održano u Štutgartu (Njemačka) - kazao je Imamović, te ocijenio da je ovo svakako historijski događaj za tuzlansku i bh. gimnastiku.

Podsjetio je da je Grad Tuzla pružio podršku reprezentaciji BiH za odlazak na Specijalnu olimpijadu BiH sportista na Ljetne olimpijske igre osoba s posebnim potrebama u Los Anđelesu ove godine s novčanom podrškom od 2.000 KM, te da je Emiru Čerkezoviću, članu kadetske košarkaške reprezentacije BiH, nakon osvojenog prvog mjesta na Evropskom prvenstvu i povratka u Tuzlu, Grad Tuzla organizirao doček, a u granicama mogućnosti izdvojena su novčana sredstva kao nagrada Čerkezoviću za postignuti uspjeh.

- Kontinuirano se pruža podrška i novčana pomoć kada je to neophodno, a sve u zavisnosti od mogućnosti, a smatramo da nije primjereno to medijski naglašavati i zasluge naših istaknutih sportista koristiti za medijsku promociju dužnosnika i gradske uprave - kazao je Imamović. 

Izvor: 
Fena