U osunčanom Zmajevom gnijezdu pozitivna atmosfera

Pripremame za utakmicu s reprezentacijom Izraela

U osunčanom Zmajevom gnijezdu pozitivna atmosfera

08.06.2015 - 13:02
Fudbal

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s trenažnim procesom i pripremama za važnu utakmicu s reprezentacijom Izraela, koja je planirana za 12. juni na stadionu Bilino polje u Zenici.

Na prvom sastanku s novinarima u Kampu NFSBiH bili su trener Enver Lugušić, Mensur Mujžda i Avdija Vršajević, a nakratko se pridružio i selektor Mehmed Baždarević.

Novi-stari trener golmana A-reprezentacije Enver Lugušić istakao je da je dio ekipe o kojoj on vodi brigu spreman za meč s Izraelcima. 

-Naš prvi golman Asmir Begović radio je odlično, kao i ostali, i nadam se da će biti na visokom nivou. Prvi dio priprema je prošao u najboljem redu i jako smo zadovoljni kako smo to uradili. Nastavljamo drugi dio ovdje u Zenici i siguran sam da ćemo to uraditi na najbolji način. Moram reći da je poslije svega Begović izuzetno dobro radio, i siguran sam da i on želi da dokaže da je jedan od najboljih golmana na svijetu - istakao je Lugušić, koji je iskazao nestrpljenje uoči važne utakmice.

Jedan od kapitena njemačkog Frajburga, iskusni Mensur Mujdža bio je jasan prema obavezama koje ih očekuju u utakmici s Izraelcima i iskazao želju da igrom i rezultatom uzvrate za težak poraz na gostovanju u Izraelu.

-Znamo šta moramo napraviti u toj utakmici, šta nas očekuje i mislim da će biti drugačija utakmica nego ona u Izraelu. Okupili smo se malo ranije da podignemo fizičku formu, tako da vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i da igrači koji nisu imali veliku minutažu, a tu spadam i ja, dat ćemo sve od sebe i vjerujem da možemo utakmicu riješiti što prije moguće - kazao je Mujdža. 

Avdija Vršajević istakao je da su svi svjesni trenutnog statusa i šta svima znači utakmica. 

-Svi su došli maksimalno spremni, ozbiljno se trenira, i ako mi budemo spremni pred našim navijačima bit će dobro. Svi znamo šta nam ta utakmica znači, igra se na Bilinom polju - to je naš teren i naši navijači. Pobjeda bi značila ostvarenje našeg cilja, ako Bog da i pobijedit ćemo. Onda se s tri boda približavamo vrhu i dalo bi nam dodatni motiv za daljnje kvalifikacije. Nadam se da ćemo to ostvariti - kaže Vršajević.

Večeras naša reprezentacija ima zatvoreni trening, ali će sutra prijepodne predstavnici medijskih kuća koje prate reprezentaciju imat će priliku da prisustvuju čitavom treningu, što je još jedna novina u radu stručnog štaba "Zmajeva".

Izvor: 
Fena