UEFA Crvenoj zvezdi oprostila podršku ratnom zločincu Mladiću

Prihvaćena žalba kluba

UEFA Crvenoj zvezdi oprostila podršku ratnom zločincu Mladiću

05.02.2018 - 14:14
Fudbal

Utakmica prvog kola nokaut faze Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA iz Moskve 13. februara igraće se ipak pred publikom na stadionu "Rajko Mitić". UEFA je ovako prihvatila žalbu Crvene zvezde.

Zvezda je dobila kaznu od evropske kuće fudbala zbog neprikladnog ponašanja navijača na prethodnim mečevima u grupnoj fazi Lige Evrope, a ta odluka će biti preinačena. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je prezadovoljan odlukom UEFA.

"Ponosan sam jer smo uspeli da pokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvek ima svoje navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno, a šta nije i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove podrške. Ova borba nije bila nimalo laka i zbog toga se zahvaljujem pravnom timu koji je učestvovao u procesu", rekao je Zvezdan Terzić koji se i zahvalio funkcionerima UEFA Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću.

Crvena Zvezda je sankcionisana od Disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije zbog ispada navijača u Borisovu protiv BATE-a, odnosno transparenta podrške za osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i skandiranja njegovog imena.

Izvor: 
BNN.BA