UEFA kaznila Crvenu zvezdu i Partizan zbog podrške Mladiću

Evropska utakmica bez gladatelja

UEFA kaznila Crvenu zvezdu i Partizan zbog podrške Mladiću

05.01.2018 - 18:43
Fudbal

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je beogradske klubove Partizan i Crvenu zvezdu s dvije, odnosno jednom evropskom utakmicom bez gledatelja zbog ponašanja njihovih navijača na utakmicama Europske lige u novembru prošle godine.

Partizan je kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja i novčanom kaznom od 30.000 eura zbog incidenata i podrške iskazane Ratku Mladiću tokom utakmice Partizan - Young Boys u Beogradu, objavila je UEFA-a.

Crvena zvezda dobila je jednu utakmicu pred praznim tribinama i kaznu od 50.000 eura zbog rasističkog navijanja i propagande na utakmici u Bjelorusiji BATE – Crvena zvezda. Navijači Zvezde na toj su utakmici skandirali Ratku Mladiću te izvjesili transparent s natpisom "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi".

Beogradski klubovi imaju pravo žalbe na izrečene kazne, ali prema svemu sudeći Crvena zvezda i Partizan neće moći računati na podršku domaćih navijača u susretima šesnaestine finala Europske lige u veljači protiv CSKA Moskve i Plzena.

Izvor: 
BNN.BA