Utakmica Hrvatska-Bugarska ipak u Splitu

Odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza

Utakmica Hrvatska-Bugarska ipak u Splitu

15.06.2015 - 20:19
Fudbal

Utakmica 9. kola H kvalifikacijske skupine za plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2016 između Hrvatske i Bugarske igrat će se 10. listopada ipak na stadionu Poljud u Splitu.

To je najvažnija odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji je u ponedjeljak poslije podne održao sjednicu u prostorijama HNS-a u Zagrebu.

 Utakmica između Hrvatske i Bugarske ipak će se održati u Splitu unatoč izgredu sa nacističkim simbolom na travnjaku stadiona Poljud za vrijeme utakmice Hrvatska - Italija u petak, zbog kojeg je UEFA danas pokrenula disciplinski postupak.

 Još uvijek se ne zna kakva će biti kazna Disciplinske komisije UEFA-e zbog incindenta na poljudskom stadionu, ali u HNS-u očekuju da bi, uz rigoroznu novčanu kaznu i utakmicu protiv Bugarske opet mogli odigrati pred praznim tribinama, a posebno strepe od mogućnosti oduzimanja bodova.

 Nakon šest odigranih kola u H kvalifikacijskoj skupini Hrvatska ima 14. Italija 12, Norveška 10, Bugarska 8, Azerbajdžan 4 i Malta 1 bod, a kako do kraja natjecanja treba odigrati još četiri kola Hrvatska, ukoliko ne bude kažnjena oduzimanjem bodova, ima realne izglede osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode direktno na EP u Francusku.

 Do kraja natjecanja u našoj skupini obabranike Nike Kovača očekuju tri gostovanja i utakmica s Bugarskom.
 

Izvor: 
Fena