Vettel: Najbrži vozač bi trebao pobijediti, a ne najbrži bolid

Bolid igra važnu ulogu, ali...

Vettel: Najbrži vozač bi trebao pobijediti, a ne najbrži bolid

16.02.2016 - 21:24
Formula 1

Uz to, nova pravila se previše fokusiraju na detalje. Mislim da bi trebali biti pažljivi kako ne bi izgubili korijene automoto sporta, rekao je četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel.

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel četiri je godine zaredom bio svjetski prvak dok je vozio za Red Bull. Vettel je dominirao od 2010. do 2013. godine, a jedan je od četiri vozača, koja su osvojila četiri ili više titula svjetskog prvaka Formule 1.

No onda je počela dominacija Mercedesa , a Vettel je prešao u Ferrari 2015. godine. Debitirao je na Velikoj nagradi Australije gdje je bio treći, da bi sljedeću utrku, na Velikoj nagradi Malezije, pobijedio. Na kraju je uspio skupiti tri pobjede u sezoni, ali nedovoljno za išta značajno. Mercedes je predominantan.

- Mislim da bi sami sport trebao biti u centru pažnje i trebalo bi se raditi o tome koji vozač je najbrži. Bolid igra važnu ulogu, kao što je tako bilo i u povijesti, ali ne bi se smjeli gubiti u prekompliciranim pravilima. Naša publika bi se ponovo trebala identificirati bolidima. U ovom trenutku, F1 je prekomplicirana, a fali nam i prepoznatljivi zvuk - rekao je četverostruki svjetski prvak.

- Dominacija Mercedesa je u zadnje dvije godine smanjila uzbuđenje obožavatelja Formule 1. Uz to, nova pravila se previše fokusiraju na detalje. Mislim da bi trebali biti pažljivi kako ne bi izgubili korijene automoto sporta. Iako je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne najavio odličnu sezonu za momčad iz Maranella, Vettel je ipak bio nešto oprezniji.

- I dalje nismo tamo gdje želimo biti. Postoje stvari koje moramo poboljšati. Znamo da još uvijek nemamo dovoljno snage da bi pretjecali Mercedes, ali radimo na tome i na pravom smo putu - kaže Vettel, koji bi karijeru mogao završiti u Ferrariju:

- Ovdje mi je jako ugodno. Uopće ne razmišljam o drugim opcijama.

Izvor: 
24sata.hr