Wawrinka razbio Novaka i uzeo naslov

Đoković u suzama

Wawrinka razbio Novaka i uzeo naslov

07.06.2015 - 19:38
Tenis

Iako je Đoković vodio 17-3 u međusobnim mečevima i od sedam njihovih susreta na zemlji dobio šest, Stan je danas bio čudesan. Nepobjediv. Slavio je u četiri seta.

Stan Wawrinka pobjednik je Roland Garrosa! Švicarac je pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u finalu u četiri seta  4-6, 6-4, 6-3, 6-4. 

- Nije bilo lako, ali uspio sam. Htio bih se zahvaliti sjajnoj publici. Nikad nisam igrao u ovakvoj atmosferi. Hvala i mom treneru Magnusu Normanu. Igrao si dvaput u finalu i nisi osvojio pa je ovaj naslov tvoj koliko je i moj - rekao je Stan Wawrinka.

Novak zaplakao

Iako je Đoković vodio 17-3 u međusobnim mečevima i od sedam njihovih susreta na zemlji dobio šest, Wawrinka je danas bio čudesan. Izgubio je prvi set, ali tada je krenuo nezaustavljivim tempom. Prvi igrač svijeta nije imao recept. Novak je propustio postati tek osmi igrač u povijesti koji je osvojio sva četiri velika turnira.

Wawrinki je ovo bio prvi finale Roland Garrosa, a Novak nije uspio do titule u jedinom Grand Slam turniru koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji. Srbin je treći put izgubio u finalu Pariza i morat će pričekati drugu šansu za osvajanje Roland Garrosa.

Đoković je pustio suzu dok je Wawrinka držao pobjednički govor. Potom je prvi igrač svijeta dobio ovacije publike na Roland Garrosu.

- Moram čestitati Stanu, nije mi baš lako pričati u ovom trenutku. Postoje stvari koje su važnije od pobjeda, a to su karakter i poštovanje. Stan, veliki si šampion i imaš veliko srce. Ja ću se vratiti i sljedeće godine opet pokušati - rekao je Novak Đoković.

Kako je Stan osvojio Roland Garros

Obojica igrača držala su servise do 3-3. Đoković je prvi put uzeo servis Wawrinki, osvojio je svoj i poveo 5-3. 

Odigrali su Švicarac i Srbin nekoliko spektakularnih izmjena, ali Đoković je u ključnim situacijama bio bolji i strpljiviji te je uzeo prvi set sa 6-4.

 

Izvor: 
24sata.hr
Tagovi: