Zbog 'Prve sarajevske rolijade 2017' sutra izmjene u odvijanju javnog prijevoza

U nedjelju 7. maja

Zbog 'Prve sarajevske rolijade 2017' sutra izmjene u odvijanju javnog prijevoza

06.05.2017 - 11:41
Ostali sportovi

Iz KJKP GRAS danas su obavijestili korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja "Prve sarajevske rolijade 2017", u nedjelju 7. maja, od 13 do 15 sati, doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

U navedenom periodu tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija - Higijenski zavod, te će se odvijati preko okretnice Skenderija, dok trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno trolejbusi koji saobraćaju na linijama 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero bit će preusmjeravani na okretnicu Trg Austrije.

Također, autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Vrbanja u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Dom Armije polazit će sa terminala Sutjeska, a autobuska linija za Jagomir, te minibuska linija za Sedrenik mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Park polazit će sa terminala Sutjeska, najavljeno je iz GRAS-a.

Izvor: 
BNN.BA