Zlatni košarkaši BiH večeras protiv Turske

Bh.košarkaški protiv Turske

Zlatni košarkaši BiH večeras protiv Turske

26.05.2016 - 18:39
Košarka

Nakon što su prije dva dana u prvom pripremnom meču deklasirali selekciju Egipta s 80:40, bh. košarkaši do 17 godina danas će igrati drugi prijateljski meč protiv reprezentacije Turske. Izabranicima Josipa Pandže to će biti odlična proba pred svjetsko prvenstvo koje će biti održano ovog ljeta u Španiji, jer je Turska selekcija jedna od najboljih u Evropi u ovoj konkurenciji.

Na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu u Litvaniji, na kojem je selekcija BiH osvojila zlatno evropsko odličje, Turska je osvojila bronzanu medalju savladavši Španiju u meču za treće mjesto. BiH i Turska igraju danas od 18 sati u sportskoj dvorani u Kaknju.

Zlatna generacija BiH nastavit će pripreme na međunarodnom turniru za juniore u Travniku, gdje će također učestvovati selekcija Turske, Egipta, Crne Gore, KK Travnik Bosnatours i reprezentacija zagrebačke županije. Pandža će nakon tih utakmica imati jasnu sliku o stanju i snazi ekipe kojom trenutno raspolaže, a turnir će mu pomoći da donese odluku koje će igrače voditi na smotru najboljih ekipa svijeta. 

Izvor: 
Fena