Zmajevi otputovali u Sjevernu Irsku, u subotu meč prvog kola Lige nacija

"Nama je svaka utakmica važna"

Zmajevi otputovali u Sjevernu Irsku, u subotu meč prvog kola Lige nacija

06.09.2018 - 11:18
Fudbal

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je otputovala u glavni grad Sjeverne Irske, Belfast, gdje će u subotu odigrati meč prvog kola Lige nacija. 

Zmajevi

Foto: radiosarajevo.ba

"Ja sam nagovijestio da ćemo sve vidjeti kad dođu. Medicinski tim je oporavio Nastića i Ćivića, Todorović je također s nama jer zbog žutih kartona pauzira meč s mladom reprezentacijim i konkurisat će za meč u Belfastu. Dobili smo tri odbrambena igrača, što nas veseli jer smo bili u deficitu zbog povreda Bičakčića i Vranješa i sigurno je situacija puno bolja", kazao je selektor bh. fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki.

Selektor BiH istakao je kako je za BiH svaka utalmica važna, te da je atmosfera u ekipi izvrsna. 

"Nama je svaka utakmica važna. U Irsku idemo motivisani, imamo dobru atmosferu u ekipi i svi igrači žele dobar rezultat. Sjeverna Irska je ekipa koja kući igra veoma dobro, agresivno i imaju odličnu podršku s tribina. Već šest godina igraju zajedno, tako da su jedna iskusna i dobra reprezentacija. Mi težimo posjedu lopte i kroz pas igru želimo doći do gola, a oni su sjajni na korneru, autu i svim prekidima pa ćemo na to pripaziti i večeras ćemo još to uigravati", dodao je Prosinečki.

Fudbalska reprezentacija BiH danas će u Belfastu odraditi trening od 17:30 sati, a službeni trening pred utakmicu je u petak od 14:00 sati.

Izvor: 
BNN.ba