Zmajevi se okupljaju pred susret sa Izraleom

Pripreme u Sarajevu

Zmajevi se okupljaju pred susret sa Izraleom

03.06.2015 - 16:31
Fudbal

Igrači koji igraju u Poljskoj Semir Štilić i Stojan Vranješ, te Ibrahim Šehić koji nastupa za azerbajdžanski FC Qarabeg ekipi će se priključiti za nekoliko dana. U tabor bh. tima stigao je i naknadno pozvani igrač Sarajeva Gojko Cimirot.

- Šehić igra zadnju utakmicu sa svojim klubom tako da će nam se pridružiti tek sutra. Danas ćemo obaviti prvi trening i držat ćemo se programa priprema u Sarajevu do subote, a zatim nastavljamo trenirati u Zenici. Moramo biti ozbiljni, tako nam situacija nalaže. Na žalost već imamo neke povrede, ali mislim da će svi reprezentativci dati sve od sebe da stvorimo dobre uvjete za rad i dođemo do pobjede protiv Izraela - rekao je Baždarević.

Prvi od reprezentativaca je stigao Edin Višća, zatim Gojko Cimirot, Ratko Dujković, Anel Hadžić, Ermin Zec, Vedad Ibišević, Toni Šunjić, Tino Sušić te Avdija Vršajević.

Sead Kolašinac, Asmir Begović i Muhamed Bešić stigli su u Sarajevo. Također, Miralem Pjanić i Ognjen Vranješ priključili su se svojim saigračima u hotelu, kao i bivši reprezentativac i sadašnji tim – koordinator Zvjezdan Misimović.

Kapiten bh. nogometne reprezentacije Edin Džeko danas je oko 15 sati stigao na okupljanje Zmajeva u hotelu “Hercegovina” na Ilidži.

Iako su desetak dana prije okupljanja svi pozvani igrači bili zdravi i spremni za nastupe, situacija se nažalost promijenila. Prvo je Ervin Zukanović odustao zbog povrede radi koje mora mirovati određen period, a slična stvar se desila i sa veznjakom Sarajeva Gojkom Cimirotom koji je naknadno pozvan za nadolazeći meč.

Cimirot je danas stigao na okupljanje, ali zbog povrede koju vuče još od ranije nije u mogućnosti trenirati. Tako da će Meša biti lišen usluga ovog mladog fudbalera koji je debitovao za “A” nacionalni tim prošle godine upravo protiv Izraela.

Prvi trening na rasporedu je u 17:00 sati. Zbog dolaska pape Franje u BiH promijenjen je i plan priprema te su igračima dati slobodni dani u subotu i nedjelju.

Susret BiH - Izrael na rasporedu je 12. juna na stadionu "Bilino polje" u Zenici u 20 sati i 45 minuta.

Izvor: 
Fena / reprezentacija.ba