Amazon dronovi: Dostava budućnosti i prilika za zaradu

Odlična prilika

Amazon dronovi: Dostava budućnosti i prilika za zaradu

06.08.2016 - 23:59
Tehnologija

Cijeli sistem je osmišljen tako da dron pokupi pošiljku u skladištu, odleti do primatelja i tamo je ispusti. Dron se može kretati vertikalno, preći oko 15 km na visini od 120 metara, te ponijeti paket težine od oko 2.5 kg.

Amazon je ušao u partnerstvo s vladom Velike Britanije u projektu testiranja dronova za isporuke paketa. Prije partnerstva s Velikom Britanijom, Amazon je testiranje dronova obavio u Kanadi i Nizozemskoj. 
Sve to je utjecalo da cijena dionica Amazona od početka godine poraste oko 56% i u julu dostigne rekordno visoku vrijednost. Za lokaciju testiranja su izabrane ruralne i prigradske oblasti. Amazon, također, radi na senzorima koji će osigurati da dronovi prepoznaju i zaobiđu prepreke, ali i na testiranju probnih letova, gdje će jedna osoba moći upravljati s više visoko automatiziranih dronova. Ova usluga bi trebala smanjtii vrijeme isporuke, na 30 minuta, ili kraće.

Prošle godine, Kancelarija za patente i žigove SAD-a, predstavila je način  na koji bi bespilotna letjelica mogla pokupiti paket i odnijeti ga na određenu destinaciju, uz komunikaciju s ostalim dronovima koji su u zraku i koji bi na taj način poboljšali planiranje ruta. Međutim, Amazon je često dolazio u sukob s američkim regulatorima, naručito s Američkom administracijom za zrakoplovstvo, koja je nedavno objavila novi set pravila, kojim je zaustavljeno prenošenje paketa dronovima, što je i dovelo do toga da Amazon prebaci lokaciju za istraživanje i razvoj dronova u druge zemlje.

Izvor: 
express.hr
Tagovi: