Amazon Kindle Paperwhite II – najprodavaniji e-book čitač na svijetu!

ZA LJUBITELJE ČITANJA

Amazon Kindle Paperwhite II – najprodavaniji e-book čitač na svijetu!

05.12.2015 - 17:47
Tehnologija

Otkako se pojavio na tržištu, Amazonov Kindle je vrlo brzo postao najpopularniji izbor među e-čitačima širom svijeta.

Mnogi od nas su već isprobali popularne e-čitače kao zamjenu za knjigu. Što zbog same praktičnosti, što zbog nebrojenih mogućnosti koje isti pruža u odnosu na klasičnu knjigu. Više ne morate pakirati cijele buntove svojih omiljenih korica sa sobom na putovanje, dosta je 'napuniti' vaš e-čitač mnogim naslovima bez kojih vam je odmor nezamisliv.

Otkako se pojavio na tržištu, Amazonov Kindle je vrlo brzo postao najpopularniji izbor među e-čitačima širom svijeta. I svakim danom stječe sve više poklonika. Čak ni razvikani brandovi poput Applea nisu uspjeli postići ono što je Amazonu uspjelo s Kindleom u vrlo kratkom roku.

Zaslon najbliži dodiru knjige
Prednosti spomenutog Kindlea su prepoznate i na našem tržištu koje prati svjetske trendove i sve se više okreće digitalnim izdanjima svjetskih i domaćih hitova. Instar Informatika, jedna od najperspektivnijih i najbrže rastućih domaćih trgovina informatičkom opremom rado osluškuje i ispunjava želje i potrebe svojih brojnih klijenata, tako je među prvima na tržištu ponudilaKindle Paperwhite II.

Svi zagriženi knjigoljupci koji se teško odvajaju od starog dobrog listanja papira će već pri prvom korištenju posvjedočiti da Kindle Paperwhite daje iznimno ugodan osjećaj pri čitanju. Od svih već isprobanih modela ovaj je najsličniji osjetu listanja prave knjige. 

Paperwhite daje izvrsne kutove gledanja jer osvjetljava sadržaj prema unutrašnjosti zaslona, ne prema van kao na većini modernih uređaja s touch zaslonima. Visoko osjetljivi panel od 6'' s lakoćom reagira na vaše podražaje i čini listanje i čitanje pravim užitkom, bez naprezanja i zamaranja očiju. Sam uređaj je pomno osmišljen i dizajniran, čistih linija i bez nepotrebnih prekidača koji vam kvare ugođaj čitanja.

Idealan poklon
Paperwhite teži samo 206 grama i možete ga ponijeti i koristiti gdje god poželite – u krevetu, na plaži, u avionu, izbor je samo na vama. Napunjena baterija će vam biti dostatna za čak 8 sedmica uživanja bez traženja utičnice. Osim samog čitanja, uređaj nudi i korištenje rječnika te vođenje zabilješki, što zaista može biti korisno u mnogim situacijama. 

Na raspolaganju vam je 4GB interne memorije što je dostatno za pregršt naslova koje želite imati pri ruci. Za jednostavnu povezivost su zaduženi micro USB i USB 2.0 priključci te wi-fi modul. Uređaj također podržava i reprodukciju audio knjiga. Uz pomoć on-board preglednika i wi-fi mreže ćete lako i brzo prebaciti naslove na uređaj i ponijeti ih sa sobom. Surfanje je također jedna od opcija, iako je čitanje primarna namjena ovog sjajnog uređaja. 

 

Izvor: 
vecernji.hr