Astronauti su otkrili što im najviše nedostaje u svemiru

Ipak smo obični ljudi

Astronauti su otkrili što im najviše nedostaje u svemiru

23.02.2016 - 15:59
Tehnologija

Osim ljudi, astronautu Kellyju u svemiru najviše nedostaje vrijeme i mogućnost da osjetite sunce na licu i vjetar. S njim se složio i ruski kolega kojem nedostaje voda iz slavine.

Astronaut Scotty Kelly vjerojatno je najpoznatiji astronaut posljednjih godina. Osim što je dio eksperimenta koji će ga učiniti američkim rekorderom po najviše uzastopnih dana provedenih u svemiru, Kelly se proslavio i bogatom aktivnošću na društvenim mrežama i impresivnim fotografijama iz svemira.

U martu će završiti njegova godišnja misija na ISS-u, a Huffington Postu otkrio je što mu najviše nedostaje u svemiru. - Dakako prvo vam najviše nedostaju ljudi, a onda - vrijeme. Mogućnost da izađete van i osjetite sunce na licu i vjetar. Na svemirskoj postaji to nikad ne možete iskusiti, gore je uvijek isto - otkrio je Kelly.

S njim se složio i ruski astronaut Mihail Kornienko, koji također provodi punu godinu u svemiru.

- Nedostaje ti Zemlja, iako je stalno vidiš. Nedostaje ti voda koja teče iz slavine, a ne da ti leti oko tebe. Sve te normalne stvari koje na Zemlji niti ne registrirate ne cijenite dok ne dođete u svemir - tada vam postanu iznimno važne - zaključio je Rus.

Dakle, izgleda je jedini način da čovjek prestane kukati zbog lošeg vremena - da ode u svemir.

Izvor: 
24sata.hr