Chrome će 'ubiti' Flash radi bolje baterije

Google radi na poboljšanju

Chrome će 'ubiti' Flash radi bolje baterije

05.06.2015 - 19:04
Tehnologija

Google (opet) obećava kako planira optimizirati svoj internetski preglednik za prijenosna računala. Neovisno o platformi, Googleov Chrome nema milosti kad je riječ o bateriji i trošenju resursa računala, no stvari se polako mijenjaju, navode u Googleu. Prvi potez je onemogućavanje Flash sadržaja...

Na službenom blogu Googleov inženjer Tommy Li navodi kako se u beta kanalu za Chrome sad nalazi verzija preglednika s automatski omogućenom opcijom za detektiranje i pokretanje 'plugin' sadržaja. 'Radili smo s Adobeom kako bi osigurali da korisničko iskustvo može biti energetski učinkovito, ali i interaktivno i bogato', stoji na blogu.

S tim rečenim, već duže vremena za Chrome postoji niz dodataka kojima je moguće blokirati Flash sadržaj (uključujući i oglase), no niti jedan od njih nije posebno 'inteligentan' kako to obećaje Google. Što korisnik manje mora petljati po pregledniku za optimalan prikaz i učinkovitost - to bolje.

Google obećava kako će u mjesecima koji slijede napraviti još mnogo toga za Chrome, kako bi taj preglednik postao učinkovitiji nego je sada. Opcija van beta kanala bi se trebala pojaviti u verziji preglednika planiranoj za rujan ove godine.

Izvor: 
BNN / Google
Tagovi: