Google službeno predstavio svoj prvi pametni telefon - Pixel

"Najbolja kamera ugrađena u pametni telefon ikada"

Google službeno predstavio svoj prvi pametni telefon - Pixel

04.10.2016 - 21:00
Tehnologija

Googleov prvi pravi pametni telefon, kojeg su u potpunosti izradili u samoj kompaniji ‘iznutra i izvana’ nosi ime Pixel i dolazi u dvije dimenzije 5 inča i 5.5 inča. Uređaj je izrađen od unibody aluminijskog kućišta i poliranog stakla. Na prednjoj strani se nalazi HD AMOLED zaslon, dok se ispod ‘haube’ nalazi Qualcomm Snapdragon 2x procesor s četiri jezgre na 1.6GHz, 4GB RAM-a, čitač otisaka prstiju, 32 ili 128GB interne memorije, USB Type-C i za razliku od Appleovog iPhonea 7 - 3.5 mm jack za slušalice.

Ključna stvar ovog uređaja je kamera kojom se Google hvali kako ne “strši” van kućišta, što se naravno odnosilo na Samsung i Apple, te kako je ovo ‘najbolja kamera ugrađena u pametni telefon ikada’.

Nastavno na kameru, Pixel ima i vrlo dobro riješen video te dolazi s predinstaliranim softverom za stabilizaciju videa koje prema, promotivnom videu, izgleda prilično dobro. Za sve Pixel korisnike, Google je ponudio i beskonačno prostora za sve slike u full rezoluciji te video snimke u 4K koje možete pohraniti na Google Cloud.

Nadalje, Pixel je prvi pametni telefon koji će imati ugrađen novi Google Assistant, osobni asistent s umjetnom inteligencijom koji se pokazao kao vrlo dobar. Uređaj dolazi u tri boje, ‘Quite Black’, ‘Really Blue’ i ‘Very Silver’, po cijeni od 649 dolara.

Izvor: 
BNN.BA/dnevnik.hr