Microsoft predstavio hologramsku verziju Minecrafta

Budućnost Xbox konzole

Microsoft predstavio hologramsku verziju Minecrafta

16.06.2015 - 10:41
Tehnologija

Microsoft je otkrio budućnost Xbox konzole, koja po prvi put podrazumjeva prilagođavanje Xbox 360 igara Xbox One konzoli.

“I dalje investiramo u inovaciju”, rekao je Fil Spenser koji se nalazi na čelu Xbox tima na konverenciji za novinare uoči velikog sajma igara u Los Anđelesu. Takođe, predstavio je novu verziju Minecrafta napravljenu za njihov HoloLens sistem.

“Ove igre biće najbolje u istoriji Xboxa”, rekao je on.

Majk Ibara iz istog tima objasnio je da će i stare igre biti kompatibilne sa novim konzolama.

“Imamo više od 100 igara u ovoj sezoni i igre će se samo pojavljivati u vašem meniju. Nećemo vam naplaćivati igranje onih igara koje već posedujete”, rekao je on.

Na istom događaju predstavljen je i novi Halo 5, multiplayer igru za 24 igrača.

Očekuju se i igre prilagođene virtuelnoj realnosti, budući da je Oculus već potvrdio partnerstvo sa Xboxom. Takođe, predstavljen je i HoloLens sistem, koji zahavljujući posebnom viziru omogućava igraču da igru igra okrenut običnom zidu, ali i stolu, kada okruženje poprima izgled pravog 3D prostora.

Satja Nadela, izvršni direktor kompanije, opisao je HoloLens kao “magičan”, ali još nije rekao ništa o njegovoj cijeni, niti o tome kako sistem funkcioniše. Ipak, pretpostavlja se da je u viziru sistem za projektovanje koji baca holografske slike u oko igrača, tako da ih mozak doživljava kao stvarne.

Na najvećem sajmu igara u Los Anđelesu očekuje se više od 40.000 posjetilaca, a svoje novitete trebalo bi da predstavi Bethesda (koja stoji iza kontroverzne “pucačine” Doom), Oculus Rift, Sony (Project Morpheus) i naredne verzije popularnih franšiza Call Of Duty i Assassin’s Creed.

Izvor: 
b92.net