Nakon 32 godine odlazi u povijest: Microsoft gasi program Paint

Jedan od najdugovječnijih programa

Nakon 32 godine odlazi u povijest: Microsoft gasi program Paint

24.07.2017 - 14:17
Tehnologija

Microsoftova nova nadogradnja operativnog sistema Windows 10 unosi nove opcije i promjene.  Nakon 32 godine korištenja i redizajniranja, Microsoft će ugasiti Paint, popularni i jednostavni program crtanje.

Najpoznatiji program za crtanje svoje je prvo izdanje doživio još 1985. godine u prvoj verziji Windowsa, a važio je za jednog od prvih programa za grafičko uređivanje i oblikovanje. 

U posljednjoj verziji Windowsa 10 Microsoft je predstavio novi Paint 3D koji dolazi instaliran zasebno od standarne verzije programa i omogućuje alate za 3D kreiranje i uređivanja slika. Sada je objavljeno kako će Paint, uz još nekoliko do sad postojećih programa unutar Microsoft sustava, biti izbačen u sljedećoj verziji Windows 10 sistema.

Paint nikada nije smatran jednim od najfunkcionalnijih programa, ali je uvijek bio dobrodošao u prilikama kada je trebalo hitro odraditi jednostavan grafički posao, a mnogima je obilježio i djetinjstvo jer su upravo njime kratili trenutke dosade i zabavljali se likovno se izražavajući.

Kada će tačno Microsoft Paint biti ukinut, još uvijek nije potvrđeno, ali je sigurno kako će taj trenutak biti obilježen kao onaj u kojem je jedan od najdugovječnijih programa otišao u povijest. 

Izvor: 
BNN.BA