U idućih 12 mjeseci: Microsoft ukida još 2.850 radnih mjesta

Kriza Microsofta

U idućih 12 mjeseci: Microsoft ukida još 2.850 radnih mjesta

30.07.2016 - 11:51
Tehnologija

Prije sedam dana Microsoft je objavio kako je u drugom tromjesečju ostvario dobit od 3,1 milijarde dolara, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježio gubitak od 3,2 milijarde dolara.
 

Kompanija Microsoft najavila je ukidanje dodatnih 2.850 radnih mjesta u idućih 12 mjeseci, čime će ukupan broj radnih mjesta koje planira ukinuti dosegnuti 4.700 ili oko 4 posto ukupno zaposlenih u tom tehnološkom divu.

Kompanija je u maju najavila ukidanje 1.850 radnih mjesta u odjelima za pametne telefone, većinom u Finskoj. Microsoft je kupio finskog proizvođača mobitela Nokiju 2014. u pokušaju da konkurira Appleu i Samsungu. Izvršni direktor Satya Nadella, koji je preuzeo kormilo Microsofta samo dva mjeseca prije zaključivanja tog posla, bio je otad usredotočen na restrukturiranje poslovanja vezanog za mobitele. Microsoft je na kraju juna imao oko 114.000 stalno zaposlenih.

Prije sedam dana Microsoft je objavio kako je u drugom tromjesečju ostvario dobit od 3,1 milijarde dolara, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježio gubitak od 3,2 milijarde dolara, uglavnom zbog 7 milijardi dolara vrijednog otpisa imovine povezane s ranijom kupovinom mobilne telefonije finske Nokije. Nešto veća dobit nego što su analitičari očekivali zahvaljuje se rastu prihoda odjela za 'cloud' computing pod nazivom Azure.

I dok 'cloud' poslovanje jača, Microsoftovi poslovi povezani s hardverom bili su i u proteklom tromjesečju slabi. Prihodi odjela za uređaje pali su za 35 posto, uglavnom uslijed 70-postotnog pada u prodaji mobitela. Poslovi vezani za tablete i hibridne prijenosnike uspjeli su, ipak, ostvariti rast od 9 posto.

Izvor: 
b92.net
Tagovi: