Adisa Omerbegović-Arapović disciplinski tuži svog studenta jer se narugao njenom ulasku u SBB

Najnovnija potpredsjednica SBB-Fahrudin Radončić u akciji

Adisa Omerbegović-Arapović disciplinski tuži svog studenta jer se narugao njenom ulasku u SBB

19.01.2018 - 20:11
Politika

Neću ovo shvatiti kao atak na slobodu govora. Neću ovo shvatiti kao politički napad i/ili obračun. Neću ovo shvatiti kao politiziranje visokoškolske ustanove. Neću ovo shvatiti kao pokušaj (ponovnog) uvođenja verbalnog delikta. Neću ovo shvatiti kao neposredni napad na Studentski parlament i njegov rad. Neću ovo shvatiti kao pokušaj opstrukcije studentima veoma bitnih procesa na Univerzitetu, koje ja predvodim i čiji sam ja vjerovatno najveći zastupnik. Neću pretpostavljati ništa, ali zato hoću pozvati dotičnu na javnu raspravu o navedenom, napisao je na svom Facebook nalogu student Amer Kurotivć kojeg je, njegova profesorica, Adisa Arapović-Omerbegović odlučila disciplinski goniti.

Ulazak Adise Omerbegović - Arapović u SBB-Fahrudin Radončić izazvalo je dosta kontraverzi koje su, potom, doživjele svoju erupciju kada je nakon nje, u istu stranku ušao i njen suprug Adis Arapović iz organizacije CCI.

Da stvar bude gora po Arapoviće, oboje su prije ulaska u SBB-Fahrudin Radončić, javnosti bili poznati kao "nezavisni analitičari" koji su kritikovali vlast da bi joj se, na kraju - priklonili. Upravo s tim u vezi je student Burch univerziteta u Sarajevu, Amer Kurtović, napisao Facebook status kada ga je njegova profesorica, Adisa Omerbegović-Arapović, odlučila disciplinski goniti preko fakulteta na kojem ona radi a Kurtović studira. 

Kakav će biti epilog na relaciji sukoba profesorica - student, ostaje da se vidi ali sasvim je sigurno da ni profesori ni studenti ne komuniciraju na niovu već, svako ispod svog nivoa.

 

Izvor: 
BNN.BA