Afera u srbijanskoj vladi: Vozilo ministarstva korišteno za preprodaju droge

Ministar Vulin priznao zloupotrebu vozila

Afera u srbijanskoj vladi: Vozilo ministarstva korišteno za preprodaju droge

26.01.2017 - 17:07
Region

Državni službenik u srbijanskom ministarstvu rada i socijalne zaštite Aleksandar Jablanović podnio je ostavku nakon zloupotrebe službenog automobila, dok beogradski mediji tvrde u četvrtak da je u vozilu ministarstva, na čijem je čelu Aleksandar Vulin, uhapšen Jablanovićev brat i da je osumnjičen za preprodaju droge.

Aferu je pokrenuo beogradski list Blic neslužbenim informacijama da je brat državnog službenika Aleksandra Jablanovića, Marko, uhapšen zbog sumnje da rasparčava drogu, te da je u trenutku hapšenja bio u službenom automobilu Vulinova ministarstva.

Jablanović je u priopćenju objasnio kako se na ostavku odlučio nakon što su se u javnosti pojavile informacije o hapšenju njegovog brata u službenom vozilu ministarstva.

U saopćenju medijima je naveo da "prihvaća punu odgovornost" zato što je dopustio da se tog dana službenim automobilom vozi njegov brat sa suprugom, ali da "nikako ne prihvaća lažne optužbe" da je  počinjeno kazneno djelo i prodavana droga.

Reagirao je i ministar Vulin navodeći da je prihvatio ostavku državnog službenika koji je preuzeo odgovornost za ustupanje vozila ministarstva osobama koje na to nisu imale pravo.

Sekretarica u ministarstvu unutarnjih poslova Biljana Popović Ivković opovrgnula je da je u službenom vozilu pronađena droga.

Viši sud u Beogradu u međuvremenu je Marku Jablanoviću, bratu državnog službenika, i trojici njegovih suradnika, odredio pritvor do 30 dana.   

Jablanović i ostali terete se da su unutar organizirane skupine preprodavali drogu, izjavila je glasnogovornica Višeg tužiteljstva Tatjana Sekulić.

Izvor: 
Fena