Aktuelna politička situacija u BiH i analiza izbornih rezultata teme Glavnog odbora SDP-a

Sjednica danas u Sarajevu

Aktuelna politička situacija u BiH i analiza izbornih rezultata teme Glavnog odbora SDP-a

09.02.2019 - 13:35
Politika

Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i analiza izbornih rezultata dvije su teme o kojima će na sjednici, koja je zakazana za danas u Sarajevu, razgovarati članovi Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. 

SDP, Sarajevo

Potvrdio je to za Fenu predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović dodajući da će se u okviru ove dvije teme obuhvatiti veliki broja aktuelnih pitanja.

Izrazio je nadu da će nakon sjednice SDP pokazati unutrašnju snagu i jedinstvo najveće partije unutar Bh. bloka kojeg još čine Demokratska fronta (DF) i Naša stanka.

- Očekujem da će sjednica rezultirati odlukama koje će ići u prilog afirmaciji do sada zauzetih stavova Predsjedništva stranke, a kojima se u prvi plan, osim puta BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u, stavljaju jedinstvo Bh. bloka i jedinstvo SDP-a - pojasnio je Magazinović.

Smatra da će SDP položiti i ovaj ispit zrelosti i pokazati da je s pravom na prošlogodišnjim općim izborima dobio najveći broj glasova građanski orijentiranih birača. 

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao da što se tiče te partije želi da nastave ono što su u proteklom periodu kao velika i ozbiljna politička partija pokazali, a to je  da ozbiljno, argumentirano raspravljaju o problemima u BiH i da nakon toga donesu  odluke. 

SDP se, kako je dodao, već navikao na to da bude u žiži interesovanja, kao i na to da predstavljaju veliku politička partiju u kojoj ljudi slobodno izražavaju svoje stavove i mišljenja i argumentima se bore za svoje stavove, ali na kraju kada organi donesu odluke one su obavezujuće za sve. 

- Želim vrlo jasno poručiti odavde, kao što ću poručiti na sjednici Glavnog odbora - danas nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a, niti će biti pobjednika, niti poraženih, danas nije pitanje da li su to neki mladi ili stari kadrovi, danas nije pitanje da li je to sarajevska ili tuzlanska organizacija, danas je pitanje kakve će odluke donijeti Socijaldemokratska partija BiH, odnosno Glavni odbor SDP-a - rekao je Nikšić dodajući kako očekuje da će sjednica proteći u konstruktivnim raspravama i na kraju sa zaključcima koji će obavezivati sve članove SDP-a BiH.

Izvor: 
BNN.ba / Agencije