Almir Ejubović se izjasnio da nije kriv za nesreću

Ejubović bio za volanom BMW-a koji se 29. juna zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1

Almir Ejubović se izjasnio da nije kriv za nesreću

28.08.2018 - 11:09
BiH

Almir Ejubović danas se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu izjasnio da nije kriv za stravičnu nesreću koja se 29. juna ove godine na autoputu A-1, a u kojoj su poginule tri djevojke Nađa Neradin, Ajla Ibrica i Lejla Oruč.

Ejubović koji se nalazio za volanom BMW-a koji se pri velikoj brzini zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile danas se izjasnio o krivici po optužnici koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo početkom ovog mjeseca.

- S obzirom da se optuženi izjasnio da nije kriv, sada je po Zakonu o krivičnom postupku FBiH procedura da se spis dostavlja sudskom vijeću od troje sudija koji će u roku od 30. dana zakazati početak glavnog pretresa - potvrdio je Senad Pizović, punomoćnik porodice nastradale djevojke Ajle Ibrice.

Dvadesetogodišnji Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.

Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. Nesreću je preživjela i djevojka Ajla Oruč koja je zadobila teške povrede.

Izvor: 
BNN.BA