Amra Jupić (ASDA) imenovala muža za ministra zdravstva ZDK

DVA ministra ASDA su direktna porodica zastupnika ASDA

Amra Jupić (ASDA) imenovala muža za ministra zdravstva ZDK

28.03.2019 - 13:17
Politika

Adnan Jupić novi je ministar zdravstva ZDK. Njegova supruga, Amra Jupić zastupnica je ASDA u Skupštini ZDK. Jučer je Amra glasala da Adnan postane ministar. Ovo je drugi slučaj direktnog nepotizma imenovanih zvaničnika koji se desio u režiji ASDA a koji, do sada, nije zabilježen u Bosni i Hercegovini. Da li će i kako reagovati centralni stranački organi ASDA?

Amra Jupić, A-SDA

Adnan Jupić iz Zavidovića novi je ministar zdravstva ZDK. Izabrala ga je, nezavisno, a kako bi drugačije, njegova supruga Alma Jupić, zastupnica A-SDA u Skupštini ZDK. Nakon što je izvjesni mladić, Arnel Isak, sin zastupnika A-SDA Rame Isaka, izabran na funkciju ministra prostornog uređenja ZDK, Jupićeva se, očito, ugledala na Isaka. Tako u režiji A-SDA imamo dva slučaja nezapamćenog nepotizma imenovanih funkcionera u izvršnoj vlasti.

Treći ministar iz A-SDA jeste novoimenovani ministar policije, Dario Pekić. Zanimljivo, Pekić je na izborima, kao kandidat, tvrdio da će se zalagati za oblast turizma a, eto, prihvatio je da bude prvi policajac u ZDK!? Očito su u ASDA debelo "pobrkali lončiće". 

Izvor: 
BNN.ba