Apel roditelja: Učenici osnovne škole u Livnu nemaju grijanja

Roditelji pozvale nadležne da riješe probleme škole "Fra Lovro Karaula"

Apel roditelja: Učenici osnovne škole u Livnu nemaju grijanja

17.11.2017 - 10:47
BiH

Roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu "Fra Lovro Karaula" u Livnu upozoravaju kako ta škola zbog kvara na peći nema grijanje, iako su se vanjske temperature već spustile ispod nule.

"Žalosno je da mi roditelji moramo u ovom trenutku, kada je školska godina u punom jeku, javno istupati i tražiti rješenje ovog problema, jer želimo i tražimo osnovne uvjete za svoju djecu, umjesto da su isti osigurani do početka školske 2017./2018. godine", navode roditelji u pismu upućenom javnosti. 

Dodaju i kako su, osim problema s grijanjem, uslovi u školi koju pohađa više od 500 učenika ispod svakog nivoa. Krov je prekriven azbestnim pločama, fasada opada, sportska dvorana je neadekvatnu, a iz sanitarnog čvora šire se nesnosni mirisi.

Roditelji su od nadležnih zatražili da se hitno nešto poduzme na poboljšanju uslova školovanja, a u međuvremenu, uprava škole obavijestila je javnost kako se pristupilo rješavanju problema grijanja te da je u toku montiranje rezervne peći koja bi trebala biti puštena u pogon do ponedjeljka.

Dok grijanje ne proradi, školski čas bit će skraćen na 35 minuta.

Izvor: 
BNN.BA