Apel za pomoć: Džemila Topalović sa kćerkom živi u uslovima nedostojnim čovjeka

Poluruševna kuća u Hrasnom brdu

Apel za pomoć: Džemila Topalović sa kćerkom živi u uslovima nedostojnim čovjeka

22.06.2015 - 21:40
Društvo

Na društvenim mrežama proširila se tužna priča o Džemili Topalović i njenoj kćerci. Njih dvije stanuju u Hrasnom brdu u prizemnom dijelu poluruševne kuće, koji je prvobitno planiran za podrumsku prostoriju. Kako nam kažu naš izvori, žive nedostojno čovjeka!

Vezane vijesti: Akcija stopirana: Uz lažno predstavljanje mole građanane za pomoć!

U daljnjem tekstu stoji da se mole građani za pomoć, da probaju naći adekvatniji smještaj. Dovoljna je mala soba sa kupatilom, kako bi mogle obavljati ličnu higijenu. Do sada su koristile kupatilo od komšinice koja živi na spratu, a kojoj je isto potrebna pomoć, jer i ona živi u nehumanim uslovima.

"Hrana im sad za sada nije potrebna. Ono što je potrebno je da im se nađe neki normalan smještaj. Za taj smještaj već ima skupljena suma novca, a i jos će se skupiti. Može biti prazna prostorija, pa ćemo je opremiti. One su ovaj užas od smještaja plaćale 50 KM nekom čovjeku sa Pala", kaže Azra Latifić u svom statusu na Facebooku.

Dok je bila u posjeti nesretnoj porodici Topalović bile su prisutne i još dvije djevojke koje će Džemili sutra organizovati ljekara, jer je vidno bolesna.

Svi građani koji mogu na bilo koji način da pomognu, mogu kontaktirati Azru Latifić!

Izvor: 
Redakcija / BNN