Apel za pomoć: "Idem na biro za zapošljavanje, nemam auto, hranim se u Predsjedništvu BiH"

Predsjednik može biti siromašan, ali ne bi trebao lagati

Apel za pomoć: "Idem na biro za zapošljavanje, nemam auto, hranim se u Predsjedništvu BiH"

16.11.2018 - 18:38
Politika

Ja lično, živim vrlo skromno. Hranim se u Predsjedništvu, ali platim sve svoje ručkove. Za jednog predsjednika sam siromašan čovjek. Imam kuću, nemam automobil. Imam parcelu od dva duluma, rekao je, "najiskrenije", Bakir Izetbegović u intervjuu za N1. 

"Automobil kojim u jednom mandatu pređete 300.000 kilometara, gdje se vozi 200 kilometara na sat, u kojem se provede deset sati - nije skup. Jedino na čemu čuvamo svoj život i zdravlje jeste automobil. Nemojte nas na takav način satjerivati u ćošak. U ovoj zemlji se pravi problem kada se napravi trotoar ispred Predsjedništva. Da ga nismo popravili, rekli bi ovi da ovi ne znaju napraviti ni trotoar, a hoće da poprave zemlju. Imam automobil koji je star pet godina koji je prešao 150.000 kilometara i koji košta 70.000 maraka", - izjavio je Bakir Izetbegović.

Za bolje auto, Izetbegović je kazao da bi od sebe "doplatio"jer ne bi sebi dozvolio da "upropasti kičmu nakon 300.000 pređenih kilometara".

Bakir Izetbegović je u Bosni i Hercegovini 26 godina na vlasti. Bio je direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, zastupnik u Skupštini KS, poslanik u Parlamentu Federacije BiH, poslanik u Parlamentu BiH, član Predsjedništva BiH u dva mandata i, uskoro će, vjerovatno, postati delegat Doma naroda Parlamenta BiH.

Da je za proteklih 22 godine, koliko se nalazio u raznim parlamentima i u Predsjedništvu BiH, prosječno zarađivao od 3.500KM - 6.500KM, Bakir Izetbegović mogao je, do sada, sebi kupiti, sigurno je, "čestit" auto. Ovako je, i dalje, "sirotinja" koja se "hrani u Predsjedništvu", "nema auto" i koja će, kroz koji dan, biti "na birou za zapošljavanje". Tamo će se, sigurno je, susresti sa najboljim efektima politika SDA u proteklih 28 godina.

Izvor: 
N1/BNN.BA