"Baština" Naše stranke: Promijenite naciju, uzimajte duple paušale, smanjite primanja šehidskoj djeci, podržite gej paradu...

"Budite dobre komšije"

"Baština" Naše stranke: Promijenite naciju, uzimajte duple paušale, smanjite primanja šehidskoj djeci, podržite gej paradu...

04.10.2018 - 09:16
Politika

Ako želite da promijenite ime i prezime ili nacionalnost, ako želite biti dio "tima" koji šehidskoj djeci pokušava smanjiti primanja, ako želite glasati za budžete vlasti a izigravati opoziciju, ako želite podržavati broje javne ustanove glasajući za njihove izvještaje, a kritikovati ih u medijima, ako želite "prespavati" kada se glasa za ulicu Armije RBiH u Sarajevu ili, ako poželite glasati protiv obilježavanja Dana KS "na ratni način", a agresiju na Republiku biH nazvati "ratom" - prdiružite se Našoj stranci u Kantonu Sarajevu, ona "baštini" sve ove "vrijednosti" uz nezaobilaznu "krvavu" borbu za kupovinu "novogodišnjih ukrasa po cijeni od 500.000 KM".

Naša stranka je zasigurno jedna od najvećih obavještajno-uvezenih podvala u Bosni i Hercegovini. Nastala radi povećanja "građanštine u Sarajevu", tzv. "Naša stranka" pretvorila se u močvaru likova koji agresiju na našu državu nazivaju "ratom", kritikuju vlast ali kradu duple paušale u dva parlamenta, "gnušaju se nacionalizma" ali za čas promijene naciju ili ime, kako bi se pokušali domoći pozicija u Domovima naroda, zalažu se za Gej paradu u Sarajevu ali, recimo, imaju hrabrosti da u gradu šehida, Sarajevu, zatraže smanjenje naknada sa šehidsku djecu.

Glasajući za dva budžeta Vlade Kantona Sarajevo, 2015. i 2016.godine, glasajući za izvještaje svih zdravstvenih institucija u KS (izuzev Domova zdravlja KS) u 2017.godini, glasajući za kriminalni izvještaj Sarajevo-šuma ili, pak, podržavajući brojne kreditne linije Vlade KS i imenovanja u uprave preduzeća (a u Vodovodu je Naša stranka dobila svog predstavnika), Naša stranka je, jasno je, bila najbolji dio vlasti, prikrivena u ulogu "opozicije".

To je kontiniuitet ponašanja predstavnika "Naše stranke" čiji je jedan od zastupnika u prethodnom mandatu, "izigravajući opoziciju" uspio riješiti svoja privatna pitanja biznisa u sferi dječijih vrtića ali i stambenog zbrinjavanja po najpovoljnijim uslovima otkako ova država postoji.

Inače, tzv. "Naša stranka" je maleno udruženje njenog predsjednika Predraga Kojovića, Edina Forte i Sabine Ćudić. Prvi je odbio braniti državu iz koje uzima ponajbolja primanja i zauzvrat pomaže Draganu Čoviću da postane hrvatski član Predsjedništva BiH.

Drugi je uzimao duple paušale u dva parlamenta jer "on to zaslužuje", dok je treća osoba iz Naše stranke, Ćudić, uspijela promijeniti naciju kako bi se pokušala domoći Doma naroda  u čemu je zaustavio CIK.

Moglo bi se kazati da su ovi predstavnici Naše stranke prava slika i prilika "moralista" koji otimaju ogromne plate od države za koju se nisu borili, rade isto što i okaljani "Srbi" u Skupštini KS mijenjajući naciju i podržavajući vlast iz prikrajka, te se ponašaju gore od najgorih SDA-ovaca koji su sjedili u pet upravnih-nadzornih odbora ili dva parlamneta istovremeno.

Naša stranka prepoznatljiva je da se protivi "načinu proslave Dana Kantona Sarajevo" (2.maj - Dan bitke za odbranu Sarajeva) ali se zalažu za proslavu Gej parade u glavnom gradu BiH što je vjerovatno "širenje sloboda" ali na štetu morala i odgoja u glavnom gradu BiH. Također, Naša stranka insistira i na tome da se za 100.000KM smanje primanja šehidskoj djeci, ali zato traže da se za 500.000KM kupe novogodišnji ukrasi u Sarajevu.

Naša stranka nije glasala za ulicu Armije RBiH, a i kako bi kada je Predrag Kojović nije služio dok je otac Sabine Ćudić krajem aprila 1992.godine iz sred Beograda, sa četničkim špijunom Enverom Mujezinovićem, stigao u Sarajevo prolazeći preko krvave Drine, nakon genocida u Bijeljini, Zvorniku, Višegradu i Foči.

Takva stranka, sigurno jem ne može ni voljeti, ni graditi ni braniti Bosnu i Hercegovinu oni je mogu tek podlo uništavati  sistematski iz nje otimati velike plate posredstvom mojih glasaju protiv svega onoga na čemu je današnja Bosna i Hercegovina uspijela opstati: šehidska djeca, ulica Armije RBiH, portiv deklaracija koji osuđuju hapšenja komandanata i boraca Armije RBiH, protiv Dana Kantona Sarajevo...

 

Izvor: 
BNN.BA