Beograd: Zalutalu vučicu smjestili u zoološki vrt

Nepoznato odakle je životinja završila na ulicama Beograda

Beograd: Zalutalu vučicu smjestili u zoološki vrt

13.05.2018 - 16:20
Region

Veliku pažnju javnosti jučer je privukla vijest da je u centru beogradskog naselja Mirijevo uhvaćena evropska siva vučica. Još uvijek je nepoznanica odakle je stigla i kako je završila na ulicama Beograda, a to bi mogla da utvrdi istraga MUP-a. Vučica nije pokazivala agresivnost, a u odličnom je stanju i kondiciji, i djeluje da je skotna. Da li je to zaista tako utvrdit će u Zoološkom vrtu u Beogradu, jer je vučica upravo tu pronašla novi dom.

Vučica je u beogradskom zoološkom vrtu dobila poseban kavez. Veterinar Jožef Ezveđ rekao je za RTS da ona ima oko osam godina i da je u zadovoljavajućem stanju. 

U planu je da se urade kliničke pretrage i da se vakciniše protiv bjesnila.

"Ako još nije i trajno obilježena, dobit će čip i uradit ćemo hematološke analize kako bismo utvrdili njeno opšte stanje i da li treba da se liječi", rekao je Ezveđ.

Vučica je bila mirna prilikom hvatanja što može da ukazuje da je bila nečiji kućni ljubimac.

"Ja sam više nego ubijeđen da je bila ljubimac jer se divlji vuk ne bi ovako ponašao, pobjegao bi. Ona je dugo bila u blizini ljudi koji su učestvovali u akciji hvatanja i nije pokazivala znakove agresivnosti", rekao je veterinar.

U zoo-vrtu je hrane kvalitetnim mesom i ona pokazuje dobar apetit, prenio je RTS.

Izvor: 
BNN.BA