BiH: 22 slučaja zaraze, svi iz manjeg bh.entiteta

I dalje postoji zaraznost korona virusom u BiH

BiH: 22 slučaja zaraze, svi iz manjeg bh.entiteta

17.05.2020 - 11:25
Politika

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u bh.entitetu "Republika Srpska", u posljednja 24h, u Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 22 osobe.

"Riječ je o devet muškaraca i 13 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i dvije osobe su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, dvije srednje i osam je starije životne dobi", navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Laktaša, po  dvije osobe su iz Gradiške i Gacka, i po jedna osoba je iz Kneževa, Čelinca, Kotor Varoši, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Modriče i Teslića.

S druge strane, u entitetu Federacija BiH u posljednja 24h nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze virusom korona, a testirano je 638 uzoraka. Dan ranije u ovom bh.entitetu bilo su tri nove zaraze korona virusom.

Izvor: 
BNN.BA/Nezavisne.com